Hjo Biografförening

Draktränaren 3

 

Animerat, Familj, barntillåten.

 

Söndag 24/2 kl. 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Det som började som en osannolik vänskap mellan en tonårig viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden; Hickes som byn Berks ledare, tillsammans med Astrid, och Tandlöses som drakledare för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare, när de möter både det mörkaste hot de någonsin bekämpat och en kvinnlig Nattfasa.

 

Regi: Dean DeBlois

 

Eld & Lågor (sv text)

 

1 tim 43 min, Drama, Romantik, från 15 år.

 

Söndag 24/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Måndag 25/2 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 25/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.

 

Regi: Måns Mårlind, Björn Stein

 

Skådespelare: Pernilla August, Robert Gustafsson, Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena af Sandeberg, Eddie Endre.

 

 

Mary Queen of Scots

 

2 tim 4 min, Biografi, Drama, Ej granskad

 

Onsdag 27/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

 

Regi: Josie Rourke.

 

Skådespelare: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce.

 

 

Röjar-Ralf kraschar internet

 

1 tim 53 min, Animerat, Äventyr, Komedi, från 7 år.

 

Söndag 10/3 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

I detta nya äventyr från Disney lämnar Ralph och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.

 

Regi: Phil Johnston, Rich Moore

Bohemian Rhapsody

 

2 tim 14 min, Biografi, Drama, Musik, från 7 år.

 

Söndag 10/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

 

Regi: Bryan Singer.

 

Skådespelare: Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech.

 

Green Book

 

2 tim 10 min, Komedi, Drama, från 11 år.

 

Måndag 11/3 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 11/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony "Tony Lip" Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till. Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling. Från början så har de båda mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner i en värld som ser ner på dem båda - och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner i den segregerade södern, blir Tony doktorns mest orädde försvarare och Don återbetalar Tonys lojalitet genom att hjälpa honom skriva dagliga kärleksbrev till sin fru. Green Book är en varmhjärtad, rolig och underhållande roadmovie om två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband. När de står över antaganden och stereotyper demonstrerar parets osannolika allians den livsföränderliga kraften av tolerans och tvärkulturell förståelse - två starka värden som resulterade i inspirerande livslång vänskap.

 

Regi: Peter Farrelly.

 

Skådespelare: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini.

 

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien

 

1 tim, 32 min, Animerat, Äventyr, Familj, barntillåten.

 

Söndag 24/3 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas iväg till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av i luftballong över Atlanten för att finna den lilla telningen och dras in i ett fantastiskt äventyr! Efter att ha gjort succé över hela världen som tecknade tv-favoriter tog småkrypen klivit över till bioduken 2014 med ”Småkryp – Långfilmen”, som sågs av hela fem miljoner biobesökare i 50 länder. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren!

 

Regi: Hélène Giraud, Thomas Szabo

 

 

 

The Favourite

 

1 tim 59 min, Biografi, Komedi, Drama, från 11 år.

 

Söndag 24/3 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

 

Regi: Yorgos Lanthimos.

 

Skådespelare: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz.

 

Vice

 

2 tim 13 min, Biografi, Drama, från 15 år.

 

Måndag 25/3 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 25/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Vice berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av.

 

Regi: Adam McKay.

 

Skådespelare: Christian Bale, Steve Carell, Sam Rockwell.

 

 

A Star Is Born

 

2 tim 16 min, Drama, Musik, från 7 år.

 

Onsdag 27/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Ally har precis gett upp sin dröm om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som ger henne en välbehövlig spark in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera, samtidigt som Jack kämpar mot sina egna inre demoner …

 

Regi: Bradley Cooper.

 

Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.