Hjo Biografförening

Unga Astrid

 

2 tim 3 min, Biografi, Drama, från 7 år.

 

Måndag 24/9 kl 14.00 biljettpris 90 kr.

 

Måndag 24/9 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

 

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

 

Regi: Pernille Fischer Christensen.

 

Skådespelare: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Björn Gustafsson.

 

 

 

 

Den 12:e mannen

 

2 tim 15 min, Drama, Krig, från 15 år.

 

Onsdag 26/9 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Året är 1943 i Tromsø, högt upp i Norge. På en fiskebåt gömmer sig tolv norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Striden är snabbt över och männen oskadliggörs. Alla utom en. Barfota, skottskadad och genomvåt lyckas Jan Baalsrud undkomma i den hänsynslösa och iskalla terrängen. Med Gestapo i hälarna flyr Baalsrud mot Sverige i en jakt som varar i dagar, veckor och slutligen månader, samtidigt som ryktet om hans hjältemod sprids över bergen och gör honom till en symbol för motståndet mot nazisterna. Den 12:e mannen bygger på en sann historia och är en av de mest fantastiska överlevnadshistorierna som ägde rum under andra världskriget.

 

Regi: Harald Zwart.

 

Skådespelare: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgren Pettersen, Marie Blokhus.

 

 

 

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

 

Barn, Familj, Ej granskad.

 

Söndag 7/10 kl. 14.00, biljettpris 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

 

Regi: Ali Samadi Ahadi

 

 

Johnny English Strikes Again

 

1 tim 29 min, Action, Äventyr, Komedi, från 7 år

 

Söndag 7/10 kl. 19.00, biljettpris 100 Kr.

 

När en cyberattack avslöjar identiteten på alla agenter i Storbritannien, blir den pensionerade Johnny English underrättelsetjänstens sista hopp. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna den moderna tekniken för att lyckas med detta uppdrag och hitta superhackern.

 

Regi: David Kerr

 

Skådespelare: Rowan Atkinson, Ben Miller, Emma Thompson, Jake Lacy

 

 

 

Papillon

 

2 tim 13 min, Biografi, Deckare, Drama, från15 år.

 

Måndag 8/10 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 8/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Henri ”Papillon” Charriere döms till livstids fängelse för ett mord han inte begått och skickas till straffkolonin i Franska Guyana. Han har bara ett mål: Att fly. Han slår sig ihop med Dega, en man som fängslats för skattebrott, och lovar att beskydda honom. Efter otaliga flyktförsök och år av isolering flyttas Papillon till den beryktade straffkolonin på Djävulsön. En plats som ingen lyckats fly från tidigare. Denna nyinspelning av klassikern från 1973 är baserad på en sann historia och en bästsäljande bok.

 

Regi: Michael Noer

 

Skådespelare: Rami Malek, Tommy Flanagan, Roland Møller, Eve Hewson

 

 

Domaren

 

1 tim 45 min, Drama, från 7 år

 

Onsdag 10/10 kl.19.00, biljettpris 100 kr.

 

Hovrättsdomaren Fiona försöker rädda livet på den svårt sjuke sjuttonåringen Adam. Hans föräldrar vägrar honom en livsviktig blodtransfusion på grund av sin religiösa övertygelse. Lagen ger Fiona rätt att gå mot deras vilja, men vad vill Adam själv? Mötet dem emellan kommer att förändra bådas liv, och kanske ser hon i Adam det barn hon aldrig fått. Samtidigt måste Fiona kämpa för sitt äktenskap med Jack som trots att han älskar henne vill ha en affär med en annan kvinna, eftersom passionen i deras relation numera saknas. Baserad på boken av Ian McEwan.

 

Regi: Richard Eyre.

 

Skådespelare: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Eileen Walsh, Rupert Vansittart.

Lyrro

 

Komedi, barntillåten

 

Söndag 21/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Måndag 22/10 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 22/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

Christoffer Robin och Nalle Puh

 

1 tim 44 min, Äventyr, Familj, från7 år.

 

Söndag 21/10 kl.14.00, biljettpris 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, har blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

 

Regi: Marc Forster.

 

Skådespelare: Ewan McGregor.

 

 

 

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro – In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

 

Regi: Peter Dalle.

 

Skådespelare: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai.

 

 

A Star Is Born

 

2 tim 16 min, Drama, Musik, från 7 år.

 

Onsdag 24/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Ally har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner…

 

Regi: Bradley Cooper

 

Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.