Hjo Biografförening

Stora stygga räven (sv tal)

 

Barntillåten. Längd 1 tim 23 min, barntillåten

 

Söndag 20/1 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Från skaparna av Oscarsnominerade Victor & Josefine kommer en ny rolig och hjärtlig historia för hela familjen. Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro, och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten.

 

Regi: Benjamin Renner, Patrick Imbert.

 

 

 

 

Holmes & Watson

 

1 tim 35 minuter, Komedi, från 11 år.

 

Söndag 20/1 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Komedi med Arthur Conan Doyle's klassiska romanfigurer Sherlock Holmes och doktor Watson.

 

Regi: Etan Cohen.

 

Skådespelare: Will Ferrell, John C. Reilly, Ralph Fiennes, Rebecca Hall, Hugh Laurie.

 

 

 

 

 

 

Under en öppen himmel

 

1 tim 45 min, Drama, från 11 år.

 

Måndag 21/1 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 21/1 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Joe är en väluppfostrad 14-åring som växer upp i Montana på 1960-talet, enda barnet till Jeanette och Jerry, en hemmafru och ett golfproffs. Precis vid gränsen till Kanada pågår en okontrollerad skogsbrand och när Jerry förlorar sitt jobb på golfklubben blir han tvungen att lämna sin familj för att ta ett jobb i skogen och försöka släcka branden. Joe blir tvungen att mer ansvar hemma samtidigt som han får se sin mamma kämpa med sig själv och hur hon förändras allt mer.

 

Regi: Paul Dano.

 

Skådespelare: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp.

 

 

Girl

 

1 tim 49 min, Drama, från 15 år.

 

Onsdag 23/1 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Den beslutsamma 15-åriga Lara är helt besatt av att bli en professionell ballerina. Hon har sin pappas stöd och vågar därför börja på en ny skola, vilket innebär ännu hårdare arbete för att förverkliga sin dröm. Laras frustration och otålighet blir ännu tydligare när hon märker att hennes kropp inte kan hänga med i de strikta disciplinerna av träningen eftersom hon föddes som pojke.

 

Regi: Lukas Dhont.

 

Skådespelare: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Katelijne Damen.

 

 

 

Britt-Marie var här

 

Drama, Ej granskad

 

Fredag 25/1 kl 19.00, biljettpris 100 kr. Premiär

 

Söndag 27/1 kl. 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Måndag 28/1 kl. 14.00 biljettpris 90 kr.

 

Måndag 28/1 kl. 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

 

Regi: Tuva Novotny.

 

Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Olle Sarri, Mahmut Suvakci, Lance Ncube.

 

 

Ploey - Ett vinteräventyr

 

1 tim 23 min, Animerat, Familj, Ej granskad.

 

Söndag 27/1, kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey vet missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen. Under sin resa blir han vän med den majestätiska fågeln GIRON, vars ståtliga vingar en gång skadats av SHADOW, ett otäckt rovdjur. De två följeslagarna får använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna med den arktiska vintern så att Ploey äntligen får återse sin familj.

 

Regi: Árni Ásgeirsson

 

 

 

 

Under sportlover visar vi film för barn och ungdomar.

Alfons leker Einstein

 

40 min. Animerat, Barn, Barntillåten.

 

Måndag 11/2 kl. 10:00, biljettpris barn 40 kr. vuxna 60 kr.

 

Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet? Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta… Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamidi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

 

Regi: Liller Möller

 

 

 

Hodjas flygande matta

 

1 tim 22 min, Äventyr, Familj, Barntillåten.

 

Måndag 11/2 kl. 13:00, biljettpris barn 60 kr. vuxna 100 kr.

 

Hodja drömmer om något mer än att ta över sin pappas skrädderi, till sin pappas stora förargelse. Då Hodja får en flygande matta för att åka och hämta en ny matta till mattförsäljaren, flyger han iväg utan pappas tillstånd. Snart landar Hodja i den spännande staden och träffar flickan Smaragd, tyvärr blir hon också indirekt skyldig till att Hodja förlorar mattan. Goda råd är dyra, det visar sig att mattan landat hos sultanen och Hodja och Smaragd bestämmer sig för att hämta mattan trots att det innebär många faror. Hodjas flygande matta är baserad på Ole Lund Kirkegaards mycket populära barnbok. Svenska röster av: Linus Wahlgren, Sharon Dyall, Göran Gillinger, Mimmi Sandén.

 

Regi: Karsten Kiilerich

 

 

Sune vs Sune

 

1 tim 29 min, Familj, från 7 år.

 

Onsdag 13/2 kl. 13:00, biljettpris barn 60 kr. vuxna 100 kr.

 

När Sune ska börja fyran möts han av en chock. En ny kille sitter på hans plats, och han är allt som Sune vill vara. Inte nog med det, han heter Sune också, och det är ju verkligen ingen bra start på fyran. Sune måste använda all sin list för att inte Sophie ska lämna honom och välja den nye Sune. Samtidigt känner Håkan att hans storebror håller på att sugas upp i de vuxnas tråkiga värld, pappa Rudolf får en ålderskris och vill säga upp sig för att satsa på musiken och mamma Karin blänger avundsjukt på nya Sunes perfekta mamma och hennes ännu mer perfekta bil. Välkommen till familjen Andersson!

 

Regi: Jon Holmberg.

 

Skådespelare: Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Elis Gerdt, Sissela Benn, Baxter Renman, John Österlund, Lily Wahlsteen, Shima Niavarani, William Spetz, Marie Robertson.

 

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse

 

1 tim 57 min, Animerat, Action, Äventyr, från 7 år.

 

Onsdag 13/2 kl. 15:30, biljettpris barn 60 kr. vuxna 100 kr.

 

Miles Morales är en 13-åring från Broooklyn och en Spider-Man olik alla andra vi någonsin sett tidigare. Han är en klipsk tonåring som gillar att hänga med sina vänner och vara som barn i den åldern är mest. Men vad hans vänner inte vet är att Miles också lär sig att omfamna ett helt nytt och oväntat liv som den helt nye Spider-Man! Med hjälp av några överraskande nya vänner lär Miles sig att hitta hjälten inom sig.

 

Regi: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman.

 

 

 

 

Bamse och häxans dotter

 

1 tim 5 min, Barn, Familj, Barntillåten.

 

Fredag 15/2 kl. 10:00, biljettpris barn 40 kr. vuxna 100 kr.

 

Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams.

 

Regi: Christian Ryltenius, Maria Blom

 

 

 

 

 

Mary och häxans blomma

 

1 tim 42 min, Animerat, Äventyr, Familj, från 7 år.

 

Fredag 15/2 kl. 13:00, biljettpris barn 60 kr. vuxna 100 kr.

 

Mary är en vanlig flicka som tillbringar sommarlovets sista dagar hos en äldre släkting på landet. Uttråkad följer hon efter en katt som leder henne djupt in i skogen. Där finner hon en kvast fastvuxen i ett gammalt förvridet träd och blå lysande blommor vid trädets fot. När hon plockar en av blommorna flyger plötsligt kvasten iväg med henne och katten till en mystisk färgglad stad ovan molnen. Där hamnar Mary på Endor College, en skola för häxor. Skolans rektor blir övertygad om att Mary är en extra kraftfull häxa och hon får börja studera för den märkliga Doktor Dee, som är mästare på förvandlingsmagi. Men Endor College är inte så bra som hon trott och Dr Dee är ingen mästare på magi. Mary måste riskera sitt liv och vara smart och modig för att ställa allt till rätta igen.

 

Regi: Hiromasa Yonebayashi.

 

 

 

Slut på sportlovet.

Draktränaren 3

 

Animerat, Familj, Ej granskad.

 

Söndag 24/2 kl. 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Det som började som en osannolik vänskap mellan en tonårig viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden; Hickes som byn Berks ledare, tillsammans med Astrid, och Tandlöses som drakledare för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare, när de möter både det mörkaste hot de någonsin bekämpat och en kvinnlig Nattfasa.

 

Regi: Dean DeBlois

 

 

 

Eld & Lågor (sv text)

 

1 tim 43 min, Drama, Romantik, från 15 år.

 

Söndag 24/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Måndag 25/2 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 25/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.

 

Regi: Måns Mårlind, Björn Stein

 

Skådespelare: Pernilla August, Robert Gustafsson, Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena af Sandeberg, Eddie Endre.

 

 

Mary Queen of Scots

 

2 tim 4 min, Biografi, Drama, Ej granskad

 

Onsdag 27/2 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

 

Regi: Josie Rourke.

 

Skådespelare: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce.