Hjo Biografförening

En sista semester

 

Drama, 1 tim 51 min, från 7 år.

 

Måndag 19/3 kl. 14.00, 90 kr.

 

Ella och John är ett rätt omaka gift par som tillbringat många år ihop, på sistone med vacklande hälsa. För att liva upp tillvaron rymmer de och ger sig ut på en roadtrip genom USA i sin gamla husbil, med Hemingways forna hem i södra Florida som destination.

 

Skådespelare: Helen Mirren, Donald Sutherland, Janel Moloney, Christian Mckay, Dana Ivey

 

Regissör: Paolo Virzi.

 

Tomb raider

 

Action, Äventyr, 1 timme 57 minuter, från 11 år

 

Onsdag 21/3 kl. 19.00, 100 kr.

 

Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

 

Skådespelare: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen

 

Regissör: Roar Uthaug

 

 

Grottmannen Dug

 

1 tim 29 min, Äventyr, Komedi, Animerat, Familj, Ej granskad.

 

Söndag 1/4 kl. 14.00, 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot den mäktiga Lord Nooth och hans bronsålderstad för att rädda deras hem. Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr för hela familjen.

 

Skådespelare: Julius Hugoson, Frida Hallgren,Johan Petersson, Ing-Marie Carlsson, Eric Ericson, Bianca Kronlöf, Tomas Åhnstrand,Shebly Niavarani, Sofia Bach.

 

Regi: Maria Blom

 

Phantom thread

 

2 tim 10 min, Drama, Barntillåten

 

Söndag 1/4 kl. 19.00, 100 kr.

 

”Phantom Thread” utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster står i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor och societetslejon. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, men en dag möter han den unga och viljestarka Alma som blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

 

Skådespelare: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps, Jane Perry.

 

Regissör: Paul Thomas Anderson.

 

 

Wonder

 

1 tim 53 min, Drama, Familj, Barntillåten

 

Måndag 2/4 kl. 14.00, 90 kr.

 

August Pullman, en pojke med en ansiktsdeformation, ska börja femte klass och för första gången på en vanlig grundskola. Hans livsglädje och personlighet kommer att förändra livet för alla runt omkring honom. En ödmjuk, berörande och stark berättelse om att hitta sin styrka och välja att vara snäll.Filmen är baserad på New York Times-bästsäljaren med samma namn av R. J. Palacio.

 

Regi: Stephen Chbosky

 

Skådespelare: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin, Daveed Diggs

 

 

The shape of water

 

1 tim 59 min, Drama, Romantik, Fantasy, från15 år .

 

Onsdag 4/4 kl.19.00, 100 kr.

 

Elisa jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt. En annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA år 1962.

 

Regi: Guillermo Del Toro.

 

Skådespelare: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins.

 

Den otroliga historien om det jättestora päronet

 

1 tim 20 minAnimerat, Äventyr, FamiljBarntillåten.

 

Söndag 15/4 kl. 14.00, 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Den lilla elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka. Tills den dag då borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag på en fisketur hittar vännerna en flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir till ett jättestort päron, som de gör om till en båt och ger sig ut på en äventyrlig färd mot ön… Alla talar svenska i detta spännande och roliga äventyr som bygger på Jakob Martin Strids storsäljande bok.

 

Regi: Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, Philip Einstein Lipski

 

 

Utan nåd

 

1 tim 46 minDrama, Thriller, från15 år

 

Söndag 15/4 kl. 19.00, 100 kr.

 

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd. Diane Kruger (”Inglorious Basterds”, ”National Treasure” 1 & 2) belönades med priset för Bästa skådespelerska vid senaste filmfestivalen i Cannes och i USA är filmen med i både Oscar- och Golden Globe-racet om Bästa utländska film. New Yorks kritikerförbund har redan utsett den till Årets bästa utländska film! Utan nåd är regisserad av Fatih Akin vars genombrott ”Mot väggen” belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med ”Vid himlens utkant” som knep utmärkelsen för Bästa manus i Cannes 2007.

 

Regi: Fatih Akin.

 

Skådespelare: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar.

 

Som en dans

 

1 tim 51 min, Komedi, Drama, Romantik, Barntillåten

 

Måndag 16/4 kl. 14.00, 90 kr.

 

När Sandra, som befunnit sig i ett förmöget äktenskap i 40 år, upptäcker att hennes make har en affär med bästa väninnan flyttar hon in hos sin bohemiska syster i London. Sandra följer motvilligt med systern på en danskurs där hon steg för steg hittar tillbaka till sig själv och vågar öppna upp för en ny romans.

 

Regi: Richard Loncrain.

 

Skådespelare: Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton, David Hayman.

 

Ready player one

 

2 tim 20 min, Action, Sci-Fi, från 11 år.

 

Onsdag 18/4 kl.19.00, 100 kr.

 

Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday. När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror. Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn.

 

Regi: Steven Spielberg.

 

Skådespelare: Hannah John-Kamen, Mark Rylance, T.J. Miller.

 

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

 

Animerat, Äventyr, KomediEj granskad

 

Söndag 29/4 kl. 14.00, 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes för att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar tillsammans med sin medhjälpare Watson sig an fallet. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden.

 

Regi: John Stevenson

 

 

Midnight Sun

 

1 tim 32 min, Drama, Romantik, Ej granskad.

 

Söndag 29/4 kl. 19.00, 100 kr.

 

17-åriga Katie har levt ett skyddat liv sen barndomen. Hon är begränsad till sitt hem på dagarna då hon lider av en sjukdom som gör att minsta lilla solljus är dödligt för henne. Ödet ingriper när hon möter Charlie och de inleder en sommarromans.

 

Regi: Scott Speer.

 

Skådespelare: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle.

 

 

Call me by your name

 

2 tim 12 min, Drama, Romantik, Barntillåten.

 

Måndag 30/4 kl. 14.00, 90 kr.

 

I Italien sommaren 1983 blir en ung amerikansk-italienare förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar - full av musik, mat och kärlek - som för evigt kommer att förändra dem.

 

Regi: Luca Guadagnino.

 

Skådespelare: Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Armie Hammer, Amira Casar, Esther Garrel.

 

Avengers: Infinity War

 

Action, Äventyr, Fantasy, från 15 år.

 

Onsdag 2/5 kl. 19.00, 100 kr.

 

The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.

 

Regi: Joe Russo.

 

Skådespelare: Tessa Thompson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Elizabeth Olsen, Tom Holland, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Robert Downey Jr, Josh Brolin, Jeremy Renner, Vin Diesel, Peter Dinklage, Benicio Del Toro, Paul Rudd, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Don Cheadle.