Hjo Biografförening

Vad hände, Alfons Åberg

 

Barn, Animerat, 32 minuter, barntillåten

 

Söndag 4/3 kl. 14.00, 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Alfons upplever stora och hemska saker, han har ingen kompis, han har slagit en som är mindre än han och alla tror att han är en tjuv. Stora känslor om rätt och fel men allt löser sig på ganska lugnt Alfons-manér. Man hinner tänka och känna själv. En riktig berg-och-dalbana för liten och stor.

 

Knattepaketet innehåller följande berättelser:

 

I Vem räddar Alfons Åberg har Alfons nyss flyttat in i ett nytt område. Han känner ingen där, bara sin hemlige vän Mållgan som är osynlig och alltid gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms?

 

I Där går Tjuv-Alfons anklagar Milla Alfons för att ha stulit nyckeln till kojan som de byggt i trädet. Alla tror att Alfons är en tjuv. Han går ensam till kojan och letar och letar efter nyckeln. Han letar överallt men utan resultat. Ingen vill leka med Alfons, tjuven. När ingen vill leka med honom känner han sig ensam och börjar leta igen. Till slut blir Alfons trodd, det är en skata som tjuven.

 

I Alfons och odjuret kan Alfons inte leka om dagarna och inte somna om kvällarna. För han har fått ett odjur under sängen. Alfons måste ligga och tänka på allvarliga saker där i mörkret.

 

 

Regissör: Lasse Persson, Per Åhlin

 

The post

 

Drama, 1 timme, 56 minuter, från 11 år.

 

Söndag 4/3 kl. 19.00, 100 kr.

 

I juni 1971 tog USA:s stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier. Vid den tiden försökte Washington Posts Katherine Graham fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee, tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag.

 

Skådespelare: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Bruce Greenwood

 

Regissör: Steven Spielberg

 

Korparna

 

Drama, 1 timme 47 minuter, från 11 år

 

Måndag 5/3 kl. 14.00, 90 kr.

 

Den svenska landsbygden på 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Pressen ökar när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har hoppats att äldste sonen Klas ska ta över den. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten.

 

Skådespelare: Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Jacob Nordström

 

Regissör: Jens Assur

 

Three Billboards

 

Komedi, 1 tim 55 min, från 15 år

 

Onsdag 7/3 kl. 19.00, 100 kr.

 

Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar Mildred Hayes saken i egna händer för att hitta de ansvariga som utfört det brutala mordet några månader tidigare. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. När andreofficer Dixon blir involverad i utredningen förvärras situationen och det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.

 

Skådespelare: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage.

 

Regissör: Martin McDonagh

 

Pelle kanin

 

Animerat, Komedi, Familj, 1 tim 35 min, från 7 år.

 

Söndag 18/3 kl. 14.00 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Peters fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet. Den busiga och äventyliga Pelle Kanin, som har trollbundit generationer av läsare, får nu huvurollen i sin alldeles egna långfilm - en modern komedi med attityd. I den engelskspråkiga versionen gör James Corden Pelles lekfulla stämma och rösterna till trillingarna Flopsy, Mopsy och Cottontail görs av Margot Robbie, Elizabeth Debicki och Daisy Ridley. I den svenska versionen hör vi Linus Wahlgren som Pelle och systrarna Sandén (Molly, Mimmi och Frida) som trillingarna.

 

Regissör: Will Gluck.

 

Tårtgeneralen

 

Biografi, Komedi , barntillåten.

 

Söndag 18/3 kl. 19.00, 100 kr.

 

"Tårtgeneralen" utspelar sig år 1984, då tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser.

 

Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

 

Skådespelare: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen

 

En sista semester

 

Drama, 1 tim 51 min, från 7 år.

 

Måndag 19/3 kl. 14.00, 90 kr.

 

Ella och John är ett rätt omaka gift par som tillbringat många år ihop, på sistone med vacklande hälsa. För att liva upp tillvaron rymmer de och ger sig ut på en roadtrip genom USA i sin gamla husbil, med Hemingways forna hem i södra Florida som destination.

 

Skådespelare: Helen Mirren, Donald Sutherland, Janel Moloney, Christian Mckay, Dana Ivey

 

Regissör: Paolo Virzi.

 

Tomb raider

 

Action, Äventyr, Ej granskad

 

Onsdag 21/3 kl. 19.00, 100 kr.

 

Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

 

Skådespelare: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen

 

Regissör: Roar Uthaug