Hjo Biografförening

Lyrro

 

1 tim 28 min, Komedi, från 11 år

 

Måndag 22/10 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 22/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro – In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

 

Regi: Peter Dalle.

 

Skådespelare: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai.

 

 

A Star Is Born

 

2 tim 16 min, Drama, Musik, från 7 år.

 

Onsdag 24/10 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Ally har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner…

 

Regi: Bradley Cooper

 

Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.

 

 

 

 

 

 

Höstlovet vecka 44, måndag till fredag.

 

Hjo Biografförening kommer att visa film för barn och unga. Det blir två filmer för de minsta barnen och fyra filmer för de något äldre barnen.

Gratis inträde för barn och unga under 18 år. Medföljande vuxna måste betala sin biljett.

Sagoland

 

31 minuter , 3-5 år

 

Måndag 29/10, kl. 10.00, bilettpris barn 0 kr, vuxen 60 kr.

 

Fantasifullt och filosofiskt för de minsta med de tre filmerna Månulvarna, Roboten och Valen och Sigrid och Natten. Filmerna avhandlar stora känslor och etiska dilemman - sorg och försoning, att osjälviskt rädda djur och natur, utsätta sig för vatten fast man är en robot och att längta bort och kanske hitta hem på kuppen.

Superhjältarna 2

 

2 timmar och 6 minuter, från 7 år.

 

Måndag 29/10 kl 13.00, biljettpris barn 0 kr, vuxen 100 kr.

 

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett "normalt" familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar.

 

 

Smallfoot

 

1 timma och 36 minuter, barntillåten

 

Onsdag 31/10 kl. 13.00, biljettpris barn 0 kr, vuxen 100 kr.

 

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna "smallfoot" ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul

 

 

!

Alpha

 

1 timma 36 minuter, från 11 år.

 

Onsdag 31/10 kl 15.30, biljettpris barn 0 kr, vuxen 100 kr.

 

Under sin första jakt med stammens främsta jägare såras en man och lämnas för att dö. När han vaknar upp är han själv och allvarligt skadad, och för att överleva måste han navigera den ogästvänliga, oförlåtande vildmarken. En ensam varg, också övergiven av sin flock, blir mannens enda sällskap och allierade i kampen mot oräkneliga faror och odds som starkt talar emot att de ska hinna hem före den livsfarliga vintern anländer

 

 

 

 

.

Lilla spöket Laban – världens snällaste spöke

 

44 minuter, barntillåten. 3-5 år.

 

Fredag 2/11 kl 10.00, biljettpris barn 0 kr, vuxen 60 kr.

 

Lilla spöket Laban är inte riktigt som andra spöken, han är nämligen rädd för mörker. Han är världens snällaste spöke vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig. Laban vill ju så gärna, och han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina.

 

Sex episoder med barnens favoritspöke Laban. Berättarröst till denna första biofilm om lilla spöket Laban är den kritikerrosade skådespelerskan Maria Lundqvist. Illustrationerna och teckningarna är skapade av den flerfaldigt prisbelönade Per Åhlin som bland annat gjort Karl-Bertil Jonssons julafton och Hundhotellet.

 

Halvdan Viking

 

1 timma 38 minuter, ej granskad.

 

Fredag 2/11 kl 13.00, biljettpris barn 0 kr, vuxen 100 kr.

 

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn sedan hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. En dag möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem.

Slut på höstlovet

Nötknäpparen och de fyra världarna

 

1 tim 39 minÄventyr, Familj, Fantasy11 år

 

Söndag 4/11 kl.14.00, biljettpris 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

 

Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva från hennes döda mor. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

 

Regi: Lasse Hallström, Joe Johnston.

 

Skådespelare: Keira Knightley, Morgan Freeman, Matthew Macfadyen, Helen Mirren, Mackenzie Foy.

 

 

BlackKklansman

 

2 tim 15 minBiografi, Komedi, Deckare11 år

 

Söndag 4/11 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Det är tidigt 70-tal – en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen. Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte.

 

Regi: Spike Lee.

 

Skådespelare: Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, John David Washington, Robert John Burke, Jasper Pääkkönen.

 

 

Smärtan

 

2 tim 6 min, Drama, från 7 år.

 

Måndag 5/11 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Året är 1944 och i det Naziockuperade Frankrike lever den unga författaren Marguerite. Tillsammans med sin man Robert är hon aktiv medlem i motståndsrörelsen och när han blir arresterad och bortförd av Gestapo inleds en lång och smärtsam väntan på hans återkomst där Marguerite är beredd att göra vad som helst för att få honom tillbaka. Desperat och plågad av ovetskap men med hopp om att få fram information om sin mans försvinnande inleder hon i smyg en tveksam relation med en fransk agent som samarbetar med Nazisterna. Men står han verkligen på hennes sida? När kriget väl är över och lägerfångarna återvänder förblir Marguerite fast i väntandets plågor … Smärtan är baserad på Marguerite Duras självbiografiska novell med samma namn.

 

Regi: Emmanuel Finkiel.

 

Skådespelare: Benoît Magimel, Mélanie Thierry, Benjamin Biolay, Laetiti Gonzales.

 

 

Bohemian Rhapsody

 

2 tim 14 min, Biografi, Drama, Musik, från 7 år.

 

Onsdag 7/11 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

 

Regi: Bryan Singer.

 

Skådespelare: Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech.

 

 

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott

 

2 tim 13 min, Äventyr, Fantasy, från11 år.

 

Tisdag 13/11 kl. 19.00, Förhandsvisning, 100 kr.

 

Onsdag 14/11 kl. 19.00, Premiär, 100 kr.

Grindelwald har lyckats undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar… Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

 

Regi: David Yates.

 

Skådespelare: Johnny Depp, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Eddie Redmayne.

 

Lustiga små kryp

 

1 tim 28 min, Familj, Äventyr, Barntillåten

 

Söndag 25/11 kl 14.00 biljettpris 70.kr.

 

När Apollo, en rolig och godhjärtad kringresande underhållare till syrsa en dag slår sig ner i en liten by där en massa lustiga små kryp bor, tar det inte lång stund förrän han har vänt upp och ner på allt i byn och dess kungarike. Apollo luras in i en fälla av den listiga men svartsjuka Wendy, kusin till bi-drottningen Marguerite. Apolloo blir oskyldigt anklagad för att ha kidnappat drottning Marguerite vilket orsakar panik, inte bara i bi-kupan utan i hela byn. Sanningen är den att Marguerite hålls till fånga av elaka skadedjur som är Wendys alierade och som alla strävar efter att Wendy ska ta över tronen. Apollo ger sig ut på en hissnande och lite farlig räddningsaktion för att frita Marguerite.

 

Regi: Arnaud Bouron, Antoon Krings

Colette

 

1 tim 51 min, Drama, från 7 år.

 

Söndag 25/11 kl 14.00, biljettpris 100 kr.

 

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tidens konventioner - lever med såväl kvinnor som män, skriver frispråkiga böcker, uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker sin intelligenta hustrus författartalang. Att skriva under eget namn går inte för sig för en kvinna, så Willy tar åt sig äran av Colettes första bok om unga Claudine och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna medan Colette beskriver deras eskapader i Claudine-böckerna. När hon inleder en skandalös relation med den kostymklädda markisinnan de Belbeuf blir det början till hennes verkliga frigörelse. Nu ska alla få veta vem som egentligen skrivit böckerna som tagit Frankrike med storm! Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.

 

Regi: Wash Westmoreland

 

Skådespelare: Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough, Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson

 

 

Kärlek på hjul

 

1 tim 47 min, Komedi, Romantik, Barntillåten

 

Måndag 26/11 kl 14.00, biljettpris 90kr.

 

Måndag 26/11 kl 19.00, biljettpris 100kr.

 

Jocelyn är en förförisk kvinnokarl som en dag låtsas vara rullstolsburen för att flirta med en ung personlig assistent. Hur kunde han föreställa sig att han istället skulle förälska sig i hennes syster, som faktiskt är rullstolsburen? Jocelyn har fångats i sitt egna falskspel.

 

Regi: Franck Dubosc.

 

Skådespelare: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein.