Hjo Biografförening

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien

 

1 tim, 32 min, Animerat, Äventyr, Familj, barntillåten.

 

Söndag 24/3 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas iväg till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av i luftballong över Atlanten för att finna den lilla telningen och dras in i ett fantastiskt äventyr! Efter att ha gjort succé över hela världen som tecknade tv-favoriter tog småkrypen klivit över till bioduken 2014 med ”Småkryp – Långfilmen”, som sågs av hela fem miljoner biobesökare i 50 länder. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren!

 

Regi: Hélène Giraud, Thomas Szabo

 

 

The Favourite

 

1 tim 59 min, Biografi, Komedi, Drama, från 11 år.

 

Söndag 24/3 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

 

Regi: Yorgos Lanthimos.

 

Skådespelare: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz.

 

Vice

 

2 tim 13 min, Biografi, Drama, från 15 år.

 

Måndag 25/3 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 25/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Vice berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av.

 

Regi: Adam McKay.

 

Skådespelare: Christian Bale, Steve Carell, Sam Rockwell.

 

 

A Star Is Born

 

2 tim 16 min, Drama, Musik, från 7 år.

 

Onsdag 27/3 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Ally har precis gett upp sin dröm om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som ger henne en välbehövlig spark in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera, samtidigt som Jack kämpar mot sina egna inre demoner …

 

Regi: Bradley Cooper.

 

Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.

 

 

 

Captain Marvel

 

2 tim 4 min, Action, Äventyr, Sci-Fi, från 11 år.

 

Söndag 7/4 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Carol Danvers blir en av universums mäktigaste hjältar när Jorden hamnar mitt i ett galaktiskt krig mellan två utomjordiska raser.

 

Regi: Anna Boden, Ryan Fleck.

 

Skådespelare: Brie Larson, Gemma Chan, Lee Pace, Djimon Hounsou, Ben Mendelsohn, Samuel L. Jackson, Jude Law.

 

 

 

 

En kvinna bland män

 

2 tim, Drama, Barntillåten.

 

Söndag 7/4 kl 14.00, biljettpris 100 kr.

 

Ruth Bader Ginsburg, en ung småbarnsmamma och advokat kämpar i en värld helt dominerad av män. När Ruth tillsammans med sin man Marty tar sig an ett banbrytande fall, vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. En kvinna bland män är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen.

 

Regi: Mimi Leder.

 

Skådespelare: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Cailee Spaeny.

 

 

Kungen av Atlantis

 

1 tim 35 min, Drama, Komedi, från 11 år.

 

Måndag 8/4 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 8/4 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam varit förälder åt sin egen pappa. När Cleo kommer in i hans liv väcks ett hopp om frigörelse och att få leva ett eget liv. Men kärleken och medberoendet till sin excentriske pappa håller honom fast. En dramakomedi baserad på en sann historia.

 

Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.

 

Regi: Marina Nyström, Soni Jorgensen.

 

Skådespelare: Happy Jankell, Philip Zandén, Simon Settergren

 

 

Kapernaum

 

2 tim, Drama, från 11 år.

 

Onsdag 10/4 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta?

 

Oscarsnominerade Kapernaum gör ett segertåg över världen - alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes, Golden Globe-nominerades och erhöll manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

 

Regi: Nadine Labaki.

 

Skådespelare: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole.

 

 

Drömparken

 

Animerat, Äventyr, Komedi, Familj, Ej granskad

 

Söndag 21/4 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Drömparken handlar om en fantastisk nöjespark där den väldigt kreativa flickan Junes drömmar kommer till liv.

 

Regi: Robert Iscove, Clare Kilner

 

 

 

 

 

 

.

Den siste gentlemannen

 

1 tim 33 min, Drama, Komed, från 7 år.

 

Söndag 21/4 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Upplev en av de sista riktiga filmstjärnorna i en roll som känns helt skräddarsydd men faktiskt är verklighetsbaserad. Robert Redford spelar den artige eleganten Forrest Tucker, som under sitt långa liv rånat ett otal banker, åkt in i finkan många gånger och lyckats rymma lika många. Denne vältalige charmör trivs med sin livsstil och har aldrig velat rota sig, men när han träffar den vackra änkan Jewel väcks såväl känslor som funderingar på ett annat sorts liv. Samtidigt beslutar sig polisen John Hunt för att Forrest ska få skaka galler igen, fullt medveten om att det är en ökänd, listig räv han jagar.

 

Robert Redford har sagt att den Golden Globe-nominerade insatsen som gentlemannarånare blir hans sista på vita duken, efter otaliga filmsuccéer och en Oscar bland många andra filmpriser. Jewel spelas av Oscarvinnaren Sissy Spacek och John Hunt av Casey Affleck, Oscarbelönad för Manchester By the Sea. Verklighetens Forrest Tucker lyckades fly ur fängelset 18 gånger och lierade sig på äldre dar med kumpanerna Waller och Teddy, som i filmen spelas av Tom Waits och Danny Glover.

 

Regi: David Lowery.

 

Skådespelare: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck, Tom Waits, Danny Glover, Elisabeth Moss.

 

 

Helan & Halvan

 

1 tim 37 min, Drama, Komedi, Barntillåten.

 

Måndag 22/4 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Berättelsen om komikerduon och bästa vännerna, Stan Laurel och Oliver Hardy, som i Sverige var kända som Helan och Halvan. Två av de roligaste männen i filmens historia som erövrade Hollywood med sina banbrytande karaktärer och komiska tajming under den tidiga guldåldern. Den hittills okända berättelsen om deras liv, såväl bakom som framför kulisserna.

 

Regi: Jon S. Baird.

 

Skådespelare: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Huston, Nina Arianda.

 

 

 

 

Kursk

 

1 tim 57 min,Drama, från 15 år.

 

Måndag 22/4 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Filmen följer katastrofen som hände ubåten K-141 Kursk och den statliga försumlighet som följde år 2000. Medan sjömännen kämpade för sin överlevnad, utövade deras familjer en desperat kamp mot politiska hinder och omöjliga odds för att rädda sina älskade.

 

Regi: Thomas Vinterberg.

 

Skådespelare: Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Max von Sydow, Pernilla August, Gustaf Hammarsten.

 

 

 

Avengers: Endgame (premiär 3D)

 

Action, Äventyr, Fantasy, Ej granskad.

 

Onsdag 24/4 kl. 19.00, biljettpris 120 kr.

 

Avengers kunde aldrig hindra Thanos från att utplåna hälften av universums innevånare. Nu tvingas överlevarna till uppoffringar för att försöka rädda det som är kvar av en bräcklig verklighet.

 

Regi: Joe Russo.

 

Skådespelare: Brie Larson, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Josh Brolin, Chris Hemsworth, Chris Evans, Elizabeth Olsen.

 

 

 

 

.