Hjo Biografförening

Lustiga små kryp

 

1 tim 28 min, Familj, Äventyr, Barntillåten

 

Söndag 25/11 kl 14.00 biljettpris 70.kr.

 

När Apollo, en rolig och godhjärtad kringresande underhållare till syrsa en dag slår sig ner i en liten by där en massa lustiga små kryp bor, tar det inte lång stund förrän han har vänt upp och ner på allt i byn och dess kungarike. Apollo luras in i en fälla av den listiga men svartsjuka Wendy, kusin till bi-drottningen Marguerite. Apolloo blir oskyldigt anklagad för att ha kidnappat drottning Marguerite vilket orsakar panik, inte bara i bi-kupan utan i hela byn. Sanningen är den att Marguerite hålls till fånga av elaka skadedjur som är Wendys alierade och som alla strävar efter att Wendy ska ta över tronen. Apollo ger sig ut på en hissnande och lite farlig räddningsaktion för att frita Marguerite.

 

Regi: Arnaud Bouron, Antoon Krings

Colette

 

1 tim 51 min, Drama, från 7 år.

 

Söndag 25/11 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tidens konventioner - lever med såväl kvinnor som män, skriver frispråkiga böcker, uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker sin intelligenta hustrus författartalang. Att skriva under eget namn går inte för sig för en kvinna, så Willy tar åt sig äran av Colettes första bok om unga Claudine och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna medan Colette beskriver deras eskapader i Claudine-böckerna. När hon inleder en skandalös relation med den kostymklädda markisinnan de Belbeuf blir det början till hennes verkliga frigörelse. Nu ska alla få veta vem som egentligen skrivit böckerna som tagit Frankrike med storm! Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.

 

Regi: Wash Westmoreland

 

Skådespelare: Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough, Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson

 

 

Kärlek på hjul

 

1 tim 47 min, Komedi, Romantik, Barntillåten

 

Måndag 26/11 kl 14.00, biljettpris 90kr.

 

Måndag 26/11 kl 19.00, biljettpris 100kr.

 

Jocelyn är en förförisk kvinnokarl som en dag låtsas vara rullstolsburen för att flirta med en ung personlig assistent. Hur kunde han föreställa sig att han istället skulle förälska sig i hennes syster, som faktiskt är rullstolsburen? Jocelyn har fångats i sitt egna falskspel.

 

Regi: Franck Dubosc.

 

Skådespelare: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein.