Hjo Biografförening

Hotell Transylvanien 3 - En monstersemester

1 tim 37 min, Animerat, Komedi, Familj 7 år.

Söndag 26/8 kl. 14.00, biljettpris 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

Det är dags för vår favorit-monsterfamilj att åka på lyxkryssning – en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd för familjen då de till fullo utnyttjar allt det som skeppet har att erbjuda, från monster-volleyboll till exotiska utflykter och en möjlighet att jobba på månbrännan. Men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet som riskerar att utrota hela monskligheten.

Regi: Genndy Tartakovsky

Mamma Mia! Here We Go Again

1 tim 54 min, Musikal, Barntillåten.

Söndag 26/8 kl.19.00, 100 kr.

Måndag 27/8 kl. 14.00, 90 kr.

Måndag 27/8 kl. 19.00, 100 kr.

Onsdag 29/8 kl. 19.00, 100 kr.

Gör dig redo att sjunga och dansa, skratta och förföras sommaren 2018! Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt.

Regi: Ol Parker.

Skådespelare: Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth.

LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet

1 tim 35 min, Familj, från 7 år.

Söndag 9/9 kl. 14.00, biljettpris 70 kr. Medföjande vuxen 100 kr.

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå - ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Regi: Josephine Bornebusch

Skådespelare: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle

Superhjältarna 2

2 tim 6 minAnimerat, Action, Äventyr, från 7 år.

Söndag 9/9 kl.19.00, biljettpris 100 kr.

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett ”normalt” familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar.

Regi: Brad Bird

Book Club

1 tim 44 min, Komedi, Ej granskad.

Måndag 10/9 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

Måndag 10/9 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

Diane är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian njuter av män utan att ha några tankar på vidare relation. Sharon försöker fortfarande komma över en skilsmässa sedan ett årtionde. Carols äktenskap går på tomgång efter 35 år. Denna hysteriska film handlar om fyra kvinnor i en livslång vänskap vars liv vänds upp och ner när deras bokklubb bestämmer sig för att läsa ”Femtio nyanserna av grått”. Från att upptäcka ny romantik till att återuppliva gamla flammor, inspirerar de varandra för att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa kapitlet.

Regi: Bill Holderman

Skådespelare: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen

Mission: Impossible - Fallout

Action, Äventyr, Thrille ,från 15 år.

Onsdag 12/9 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. Ethan Hunt och hans team kämpar mot klockan tillsammans med några allierade efter ett misslyckat uppdrag.

Regi: Christopher McQuarrie

Skådespelare: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Simon Pegg, Alec Baldwin, Vanessa Kirby, Angela Basett, Sean Harris, Ving Rhames

Unga Astrid

2 tim 3 min, Biografi, Drama, Ej granskad.

Måndag 24/9 kl 14.00 biljettpris 90.00

Måndag 24/9 kl 19.00 biljettpris 100.00

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

Regi: Pernille Fischer Christensen

Skådespelare: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Björn Gustafsson

Den 12:e mannen

2 tim 15 min, Drama, Krig, från 15 år.

Onsdag 26/9 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

Året är 1943 i Tromsø, högt upp i Norge. På en fiskebåt gömmer sig tolv norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Striden är snabbt över och männen oskadliggörs. Alla utom en. Barfota, skottskadad och genomvåt lyckas Jan Baalsrud undkomma i den hänsynslösa och iskalla terrängen. Med Gestapo i hälarna flyr Baalsrud mot Sverige i en jakt som varar i dagar, veckor och slutligen månader, samtidigt som ryktet om hans hjältemod sprids över bergen och gör honom till en symbol för motståndet mot nazisterna. Den 12:e mannen bygger på en sann historia och är en av de mest fantastiska överlevnadshistorierna som ägde rum under andra världskriget.

Regi: Harald Zwart

Skådespelare: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgren Pettersen, Marie Blokhus