Hjo Biografförening

Life Itself

 

1 tim 58 min, Komedi, Romantik, från 15 år.

 

Måndag 17/12 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Stjärnor som Oscar Isaac, Olivia Wilde, Antonio Banderas, Olivia Cooke och Annette Bening strålar samman i det livsbejakande dramat Life Itself, där en och samma händelse kommer att påverka många människors liv. Vi får följa en rad livsöden över årtionden, från gatorna i New York till den vackra spanska landsbygden.

 

Regi: Dan Fogelman.

 

Skådespelare: Olivia Cooke, Oscar Isaac, Olivia Wilde, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Annette Bening, Mandy Patinkin.

 

 

Boy Erased

 

1 tim 55 min, Biografi, Drama, från 11 år.

 

Onsdag 19/12 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

En nutidsberättelse om hur Garrard Conleys som 19-åring outades som gay för sina fundamentalistiskt kristna föräldrar. Han ställdes inför valet att antingen förskjutas av familjen eller delta i kyrkans konversionsterapi för att ”bota” hans homosexualitet och omvända honom till heterosexuell. Filmen är baserad på Garrard Conleys hjärtskärande självbiografi ”Boy Erased: A Memoir” från 2016.

 

Regi: Joel Edgerton.

 

Skådespelare: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russell Crowe, Joel Edgerton, Cherry Jones, Michael “Flea” Balzary.

 

 

Bamse och dunderklockan

 

1 tim 3 min, Animerat, Barn, barntillåten.

 

Söndag 6/1 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner! I Bamse och Dunderklockan återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I filmen måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

 

Regi: Christian Ryltenius.

 

 

 

 

Mary Poppins kommer tillbaka

 

2 tim 10 min, Familj, Musik, Komedi, barntillåten.

 

Söndag 6/1 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Mary Poppins är den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack, en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator, och som sprider både ljus och glädje.

 

Regi: Rob Marshall.

 

Skådespelare: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters.

 

 

 

Lyckligare kan ingen vara

 

1 tim 52 min, Komedi, Romantik, Barntillåten

 

Måndag 7/1 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 7/1 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Onsdag 9/1 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Romantisk komedi som kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare: längtan efter att älska och att bli älskad.

 

Regi: Staffan Lindberg.

 

Skådespelare: David Hellenius, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist.

 

 

Stora stygga räven (sv tal)

 

Barntillåten. Längd 1 tim 23 min, barntillåten

 

Söndag 20/1 kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Från skaparna av Oscarsnominerade Victor & Josefine kommer en ny rolig och hjärtlig historia för hela familjen. Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro, och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten.

 

Regi: Benjamin Renner, Patrick Imbert.

 

 

 

 

Holmes & Watson

 

1 tim 35 minuter, Komedi, från 15 år.

 

Söndag 20/1 kl 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Komedi med Arthur Conan Doyle's klassiska romanfigurer Sherlock Holmes och doktor Watson.

 

Regi: Etan Cohen.

 

Skådespelare: Will Ferrell, John C. Reilly, Ralph Fiennes, Rebecca Hall, Hugh Laurie.

 

 

 

 

 

 

Under en öppen himmel

 

1 tim 45 min, Drama, från 11 år.

 

Måndag 21/1 kl. 14.00, biljettpris 90 kr.

 

Måndag 21/1 kl. 19.00, biljettpris 100 kr.

 

Joe är en väluppfostrad 14-åring som växer upp i Montana på 1960-talet, enda barnet till Jeanette och Jerry, en hemmafru och ett golfproffs. Precis vid gränsen till Kanada pågår en okontrollerad skogsbrand och när Jerry förlorar sitt jobb på golfklubben blir han tvungen att lämna sin familj för att ta ett jobb i skogen och försöka släcka branden. Joe blir tvungen att mer ansvar hemma samtidigt som han får se sin mamma kämpa med sig själv och hur hon förändras allt mer.

 

Regi: Paul Dano.

 

Skådespelare: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp.

 

 

Girl

 

1 tim 49 min, Drama, från 15 år.

 

Onsdag 23/1 kl 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Den beslutsamma 15-åriga Lara är helt besatt av att bli en professionell ballerina. Hon har sin pappas stöd och vågar därför börja på en ny skola, vilket innebär ännu hårdare arbete för att förverkliga sin dröm. Laras frustration och otålighet blir ännu tydligare när hon märker att hennes kropp inte kan hänga med i de strikta disciplinerna av träningen eftersom hon föddes som pojke.

 

Regi: Lukas Dhont.

 

Skådespelare: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Katelijne Damen.

 

 

 

Britt-Marie var här

 

Drama, Ej granskad

 

Fredag 25/1 kl 19.00, biljettpris 100 kr. Premiär

 

Söndag 27/1 kl. 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Måndag 28/1 kl. 14.00 biljettpris 90 kr.

 

Måndag 28/1 kl. 19.00 biljettpris 100 kr.

 

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

 

Regi: Tuva Novotny.

 

Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Olle Sarri, Mahmut Suvakci, Lance Ncube.

 

 

Ploey - Ett vinteräventyr

 

1 tim 23 min, Animerat, Familj, Ej granskad.

 

Söndag 27/1, kl 14.00, biljettpris 70 kr, medföljande vuxen 100 kr.

 

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey vet missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen. Under sin resa blir han vän med den majestätiska fågeln GIRON, vars ståtliga vingar en gång skadats av SHADOW, ett otäckt rovdjur. De två följeslagarna får använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna med den arktiska vintern så att Ploey äntligen får återse sin familj.

 

Regi: Árni Ásgeirsson